Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@06:08:11 GMT

سردرگمی زائران اربعین برای دریافت کارت واکسن

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۰۹۸۱

سردرگمی زائران اربعین برای دریافت کارت واکسن

به گزارش فارس،  امسال نیز همانند سال گذشته به دلیل نوسانی بودن شیوع بیماری کرونا ستاد مرکزی اربعین حسینی تزریق دز یادآور واکسن برای شرکت در راهپیمایی امسال را ضروری دانست و اعلام کرد که شزط زیارت اربعین تزریق دز یادآور واکسن کرونا است، در همین راستا نیز بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت نیز گفته است در جلساتی که با مسولان عراقی داشتیم و با هماهنگی‌هایی که با آنها انجام دادیم همه واکسن‌های ایرانی ما را قبول دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هیچ مشکلی در این رابطه وجود ندارد، اظهارداشت: زائران اربعین باید حتماً دوز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند. به گفته وزیر بهداشت، مراکز درمانی ما در استان‌هایی که سفر اربعین از این نقاط آغاز می‌شود آمادگی کامل را دارند و در عراق نیز هلال احمر و موکب‌ها برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به هموطنان حضور خواهند داشت.

به گفته مسوولان وزارت بهداشت، در سامانه سماح علاوه بر تزریق ۲ دُز واکسن کرونا، تزریق دُز یادآور نیز مورد سنجش قرار می‌گیرد و با توجه به اتصال سامانه سماح به سامانه وزارت بهداشت، در صورتی که زائری واکسن کرونا تزریق نکرده باشد یا حتی ۲ یا سه دُز واکسن زده باشد و در ۶ ماه اخیر دُز یادآور تزریق نکرده باشد، از ادامه روند ثبت‌نام قطعی در سامانه سماح محروم خواهد شد.

*ثبت نشدن واکسن‌های تزریقی در سامانه «ثبت‌نام واکسیناسیون کرونا» 

از ۱۰ تیرماه که پیش‌ثبت‌نام در سامانه سماح برای زیارت اربعین آغاز شد، بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در این سامانه نام‌نویسی کردند. از طرفی وزارت بهداشت در جریان واکسیناسیون سراسری کرونا اقدام به راه‌اندازی سامانه «ثبت‌نام واکسیناسیون کرونا» کرد. دریافت کنندگان واکسن از طریق این سامانه خدماتی از قبیل نوبت‌دهی واکسیناسیون، دریافت کارت فارسی و انگلیسی دیجیتال واکسن، ثبت عوارض واکسن و ثبت مغایرت در کارت واکسن را دریافت می‌کنند.

*واکسن‌هایی که در سامانه ثبت نشد

از آنجایی که سند ملاک برای تایید واکسیناسیون، کارت واکسن دیجیتال است این روزها این سامانه مورد توجه قرار گرفته است دریافت کنندگان واکسن با مراجعه به این سامانه قصد دارند تا از ثبت نوبت‌های دریافت واکسن مطمئن شوند اما ثبت نشدن واکسن‌های تزریقی به یکی از چالش‌های زائران اربعین حسینی تبدیل شده است و بسیاری از این افراد در تماس‌هایی که با خبرگزاری فارس داشتند اعلام می‌کنند که دز یادآور واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند اما پس از مراجعه به سامانه دریافت کارت الکترونیکی واکسن دز یادآور آنها در سامانه ثبت نشده است. برای پیگیری این موضوع با امین بیگلرخانی سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، گفت‌وگو کردیم.

*چگونه واکسن ثبت نشده را ثبت کنیم؟​

وی در این‌خصوص اظهار داشت: افرادی که واکسن کرونا را تزریق کرده و در کارت فیزیکی آنها ثبت شده است و در زمان مراجعه به سامانه با این مشکل مواجه می‌شوند می‌توانند با در دست داشتن کارت یا سند معتبر تزریق واکسن به دانشگاه‌های علوم پزشکی یا مرکز تزریق واکسن مراجعه کنند تا واکسن آنها در سامانه دیجیتال وزارت بهداشت ثبت شود.

بیگلرخانی با بیان اینکه لزوم ثبت واکسن در این سامانه داشتن مستندات تزریق واکسن است افزود: با خوداظهاری افراد امکان ثبت واکسن وجود ندارد به دلیل اینکه در تمام مراکز ما پس از تزریق واکسن کارت واکسن در اختیار افراد قرار می‌گیرد.

سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه سامانه امید وزارت بهداشت به وزارت کشور متصل شده است گفت: در وزارت کشور سکویی برای مدیریت هوشمند کرونا با عنوان سکوی امید تشکیل شده است که از این طریق افرادی که قصد سفر هوایی دارند یا قرار است مسافرت خارج از کشور داشته باشند یا عضو یکی از اصناف هستند از طریق این سامانه وضعیت واکسیناسیون آن‌ها قابل رصد است.

به گفته بیگلرخانی، ما به صورت برخط اطلاعات واکسیناسیون را در اختیار وزارت کشور قرار می‌دهیم. همچنین خدماتی مانند، رصد مبتلا بودن فرد به بیماری کرونا، مدت زمان قرنطینه، تعداد دز تزریق واکسن و ممنوعیت سفر وی به دلیل ابتلا به بیماری در اختیار سازمان حج و زیارت و وزارت کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه افراد باید برای مراجعه به فرودگاه و سفرهای خارجی لازم است کارت دیجیتال لاتین به همراه داشته باشند افزود: بهتر است هموطنان قبل از اقدام به انجام سفرهای خارجی از واکسیناسیون و ثبت واکسن خود اطمینان حاصل کنند.

*سامانه ۱۹۰ برای پاسخگویی فعال است.

از سوی دیگر، پیش از این نیز وزارت بهداشت در اطلاعیه‌ای نیز اعلام کرده بود که میز خدمت مستقر در وزارت بهداشت اطلاعاتی را در اختیار مراجعان قرار داده و سامانه ۱۹۰ نیز به منظور پاسخگویی فعال است. این اقدامات مردم را راهنمایی می‌کند تا اگر مغایرتی وجود دارد به روش صحیح اقدام شود.

همچنین در اطلاعیه وزارت بهداشت در خصوص ثبت نشدن واکسن‌هایی که توسط سازمان اورژانس تزریق شده‌اند نیز اعلام کرده است: در ابتدا برخی پایگاه‌های اورژانس برای کمک به افزایش پوشش واکسیناسیون عمومی علیه کووید۱۹ فعال شدند و پس از مدتی که پوشش واکسیناسیون به حد قابل قبولی رسید، این پایگاه‌ها غیرفعال شدند.

برخی افراد که در این پایگاه‌ها اقدام به تزریق واکسن کرده‌اند می‌توانند مهر ثبت‌شده در کارت فیزیکی واکسن که در مراکز واکسیناسیون به افراد ارائه می‌شد و نشان‌دهنده این است که آن مرکز تحت پوشش کدام‌یک از دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران بوده است. این روال نه تنها برای پایگاه‌های واکسیناسیون اورژانس، بلکه برای برخی پایگاه‌های تجمیعی که در حال حاضر فعال نیستند، صادق است.

منبع: الف

کلیدواژه: وزارت بهداشت یادآور واکسن تزریق واکسن واکسن کرونا سامانه سماح وزارت کشور کارت واکسن دز یادآور پایگاه ها ز یادآور ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۰۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • میزان ارز دانشجویی اعلام شد+ جزئیات تازه در خصوص نحوه دریافت
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد